Oortjes in met binaural ‘focus & concentration’op en gaan!

Ik zit klaar voor mijn content creatie uur voor insta en facebook. Op aanraden van mijn business coach ingepland op maandagochtend. Daarnaast is het iets wat ik al een tijd denk te willen. Meer consistentie, duidelijkheid en een ‘rode draad’ in mijn posts. Geen struggle door de week heen. Dat is wat het gaat opleveren, wanneer ik doelgericht en gepland aan de slag ga. Het biedt structuur en is fijn – in één klap schrijven, vooruit werken en inplannen.

Ja.  Áls er wat uitkomt. Hier liep ik weer knap tegen een oud verhaal aan. Dat ik onder druk niet creatief ben en dat er geen zin in me opkomt. Niet gek als ik mezelf dat voorhoud –niet altijd bewust overigens – dat het niet ‘lukt’. Een goed moment voor de nodige introspectie.

Direct een mooi onderwerp voor dit blog, plus een uitgangspunt in mijn dagelijks werk! Introspectie. Bewust worden en onderzoeken. Antwoorden vinden in jezelf. Door te luisteren naar je gevoel. De stemmen in je hoofd te observeren en bevragen. Je  patronen ontrafelen, herkennen, erkennen. Helder krijgen wat alles je wil vertellen, welke spiegels je voorgehouden krijgt. En door krijgen wat er aan ten grondslag ligt. Een proces dat nooit stopt en liefde, ruimte, aandacht en tijd mag krijgen.

Ik neem je even kort mee: Wat werkt voor mij en wat niet? Wat helpt mij en wat niet? Wat heb ik nodig? Wat speelt er allemaal in dit proces? Wil ik dit eigenlijk wel, past dit bij mij? Wat zit er achter de wens van de rode draad, de consistentie? Mag het ook anders? Waar voel ik me fijn bij?

Mag het ook makkelijk gaan?

Ja, dat mag. Het levert zelfs een heel blog op. You’re reading it as we speak. Ontstaan op de manier die nu bij mij past. Spontaan. In het moment. Als vanzelf, ook nog. Vanuit flow.

De inhoud is puur zichtbaar maken van mijn proces op deze maandagochtend. Niet om je te leren HOE ik er dan uitkom. Niet om je 3 tips te geven over introspectie. Wel om aan te stippen dat het op jouw unieke manier mag. Dat het kan. En om te vertellen dat je dat kunt leren door te onderzoeken, voelen en stappen te zetten. Jezelf open te stellen, voor jouw proces. Het leren kennen van jouw eigen handleiding, kort door de bocht gezegd. Want voor iedereen werkt net weer wat anders. En die wijsheid die je nodig hebt bezit je gewoon. Het is zaak je ervoor open te stellen en te leren. Te luisteren.  Want dat levert je geluk op. Vrijheid. Blijheid. Vertrouwen. Lichtheid…

Niet om nu dikke reclame te maken voor mezelf, maar boy oh boy, dáár kan ik je zo fijn bij ondersteunen met de paarden: Leren luisteren naar jezelf, leren kennen van jouw handleiding! Echt, het zit allemaal al in je. Laten we het bewust maken zodat jij ervaart hoe het is en ánders kan. Zodat je dit zelf kunt, in elke situatie. Kunt leven vanuit flow, vanuit je hart…
Goed! Weer terug naar dit stukje. Je weet me te vinden als ik iets voor je kan betekenen.

Ik heb weer geleerd dat als iets maar een beetje wringt, ik een stukje van mijn pad af ben. Dat wringen is voor mij een ander gevoel dan ‘uit de comfortzone’ kriebels. Die laatste lijken ongemakkelijk, maar laten me groeien. Voelt anders, maar het verschil blijft het onderzoeken waard elke situatie. Ik ben gebaad bij een liefdevolle houding naar mezelf toe. Mag de tijd nemen en vertrouwen op mijn gevoel en pad. Leren dat de stemmen die nu vaak in me opkomen echt maar stemmen zijn vanuit een oud stuk angst. Van die strenge ’ het gaat niet snel genoeg’ of ‘anderen doen het niet zo, dit kan niet goed zijn’.
Het mag makkelijk gaan. Als vanzelf. En wringt het weer? Dan keer ik naar binnen, waar mijn wijsheid en handleiding gewoon liggen. Ik schrijf niet voor niets ‘ik heb weer geleerd’. Deze les komt vaker voorbij. Nog. Tot ik echt iets geshift heb in mezelf. Dat kan even duren. Het kan ook nu gebeurd zijn. Want ook dit mag zo makkelijk gaan.