FAQ items aan het laden...
Werkwijze2023-01-17T18:19:15+01:00

WAT IK DOE

Ik ben begeleider, coach, gids en spaceholder. Facilitator en katalysator in jouw proces van bewustwording en ontwaken. Ik schep en bewaar een veilige, sacred ruimte waar alles mag en kan zijn – schaduw en licht. Een plek waar magie kan ontstaan.

Intuïtief coach ik met als uitgangspunt dat jouw waarheid, antwoorden, oplossingen en kennis al in jou zitten. Dat naar boven komt wat aangekeken of geheeld mag worden in het moment. Ik reik jou niets aan, maar help je bewuster te worden. Te vinden, ervaren en integreren. Dit doe ik allereerst met de meest fantastische teachers samen: Paarden. Daarnaast omgeef ik het met ceremonieel sjamanistisch werk en energetische healing.

WAAROM PAARDEN?

Ze geven jou goudeerlijk en zonder oordeel aan wat aandacht mag krijgen. Om te overleven varen zij op heldere communicatie en congruentie in de groep. No time for mixed messages! Ook niet van hoofd en hart, waar wij mensen vaak zo goed in zijn. Paarden houden jou altijd een zuivere spiegel voor wanneer je bij ze bent. Ze reageren op jouw energie, leggen bloot wat IS. En dit doen ze elk moment opnieuw, ook wanneer je iets verandert. Het zijn leermeesters, puur door zichzelf zijn – al een prachtige spiegel op zich!

Paardencoaching

Mijn werk met paarden is gebaseerd op gestalttherapie, systemisch werk, metaforen en voice dialogue. Doordat jij gaat zijn en ervaren in contact met paarden, komen jouw patronen en gewoontes als vanzelf naar voren en wordt bij jou bewust gemaakt wat nog onbewust is. Dit kan op allerlei vlakken zijn: Gevoel, energie, mindset, communicatie, assertiviteit, leiderschap… In een sessie laat ik jou veel doen en experimenteren, omdat dit voor betere integratie en verandering zorgt. Jij ondervindt wat jouw (nieuwe) impact is op het paard, de situatie en bovenal op jezelf en kunt dit vertalen naar het dagelijks leven.

Sjamanisme

Tekst wordt aan gewerkt 🙂 Om gerichter, met aandacht en juiste intentie bezig te zijn met jouw proces, bied ik ook sjamanistische ceremonies op maat aan. Om stil te staan. Te transformeren. Te helen. Te leren van de natuur, van de kosmos.

Energiewerk

Tekst wordt aan gewerkt 🙂 Omdat mijn werk gericht is op de ervaring van ‘heel’ zijn, vul ik trajecten en retreats intuïtief. Denk hierbij aan energetische behandelingen middels Reiki, het werken met de energie van de elementen, de natuur, meditatie/visualisatie op maat en het trekken van orakelkaarten.

VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik ervaring of affiniteit hebben met paarden?2019-11-23T16:58:05+01:00

Nee, dat is helemaal niet nodig! Equine Assisted Coaching gaat namelijk over jouw proces en ontwikkeling, niet over het omgaan met of het trainen van een paard. Paarden zijn eigenlijk een (hele goede) ‘tool’ om snel inzicht te krijgen in je doen en laten. We blijven altijd naast de paarden, met beide benen op de grond.

Ik ben bang voor paarden, is dit wel geschikt voor mij?2019-11-23T17:00:57+01:00

Jazeker. Ik pas de activiteit helemaal aan op jou. We kunnen starten op een afstand die wel goed voelt, of observeren met een hek ertussen. Sowieso blijven we altijd naast een paard. Misschien leuk om te weten: Veel mensen starten met spanning of angst rondom paarden, maar raken dat gaandeweg een sessie kwijt. Ze verbazen zichzelf vaak!

Waarom paarden?2020-10-16T14:03:21+02:00

Paarden geven jou goudeerlijk en zonder oordeel aan wat aandacht mag krijgen. Om te overleven varen zij op heldere communicatie en congruentie in de groep. No time for mixed messages! Ook niet van hoofd en hart, waar wij mensen vaak zo goed in zijn. Paarden houden jou altijd een zuivere spiegel voor wanneer je bij ze bent. Ze reageren op jouw energie, leggen bloot wat IS. En dit doen ze elk moment opnieuw, ook wanneer je iets verandert. Het zijn leermeesters, puur door zichzelf zijn – al een prachtige spiegel op zich!

Wat voor kleding moet ik aan voor paardencoaching?2020-10-02T13:44:59+02:00

De sessies vinden voor het overgrote deel buiten plaats. Dichte schoenen of laarzen zijn verplicht. Pas je kleding verder aan op de weersverwachting en kies kleding wat een beetje vies mag worden. Ik adviseer verder om geen ringen of grote oorbellen te dragen, andere sieraden zijn geen probleem.
Sessies gaan in weer en wind door, tenzij er gevaarlijke omstandigheden worden voorspeld.

 

Ik heb interesse en wil een afspraak maken, hoe werkt het?2022-11-14T11:43:42+01:00

Allereerst: Wat tof dat je interesse hebt! Hieronder leg ik uit wat je kunt doen:

Een 1-op-1 raject starten of een retreat inplannen?
Je kunt contact met mij opnemen door te bellen, mailen of appen, of vul een van de contactformulieren op deze site in. We prikken in overleg een datum en tijd voor een eerste gesprek/sessie.
Ik stuur je ook een mail met alle informatie. Hier staan bijvoorbeeld links in naar een intakeformulier, praktische informatie, routebeschrijving, etc. Tussentijds ben ik bereikbaar per app of mail voor verdere vragen.

Eerst kennismaken en kijken of ik als coach bij je pas? Boek dan een kennismakingscall (gratis en vrijblijvend). Hiervoor hoef je de deur niet uit, al ben je ook welkom in Hoogersmilde 🙂

VOOR WIE?

Op intuïtieve & sprirituele wijze begeleid ik jou als je meer in contact wilt komen met je gevoel en intuïtie. Meer wilt leven vanuit je hart en dat wilt doen wat echt bij je past. We zijn vaak geneigd te willen veranderen vanuit goed & fout, dat kan beter, moet anders of vanuit een illusie van controle. Ik wil je juist laten ervaren dat alles er al is. Dat de magie in het nu ligt. Jouw bewustzijn verruimen over jouw denken, voelen, doen en uiten.
Maak kennis met jezelf: Puur, perfect en krachtig. Ga van haar uit. Raak haar aan. Omarm haar, bij mij en de kudde.

PROFESSIONALITEIT

Doordat ik ben aangesloten bij het Kwaliteitsregister voor de Equine Assisted Coach (KREAC) en het CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten) ben je verzekerd van een coach die gecertificeerd is, professioneel en integer werkt en zich regelmatig bijschoolt.

Ik werk volgens een beroepsprofiel en ethische code. Ook is er een klachtenregeling verbonden aan het KREAC/CAT/GAT lidmaatschap. Voor alle informatie, kijk op de de KREAC website of lees meer op de pagina ‘over mij‘.

Persoonlijke begeleiding speelt zich af in een breed en grijs gebied, lopend van coaching via counseling en (psycho)therapie naar psychiatrie.

Algemeen kan gezegd worden dat equine assisted coaching op ieder punt van deze schaal kan worden ingezet. Paarden zijn met dit alles namelijk helemaal niet bezig, ze reageren gewoon altijd op wat zich in het hier en nu laat zien en de begeleider kan zich altijd aanpassen aan dat wat nodig is. De kennis en ervaring van de begeleider (coach of therapeut) bepaalt de mogelijkheden.
Dit betekent in mijn praktijk dat ik me richt op het coachen van (jong) volwassenen, individueel of in groepsverband, en ook dat ik coaching aan kan bieden ter ondersteuning van lopende therapie of begeleiding.

MEER WETEN?

Dan heb ik nog wat links voor je, zodat je meteen door kunt met lezen.
En heb je nog vragen? Neem contact met me op, ik beantwoord ze graag.

Wetenschappelijke onderzoeken over inzet van paarden vind je hier
Een uitgebreide omschrijving van de paardencoach methode is hier te vinden.
Waarom paarden nou zo geschikt zijn om je te helpen lees je hier.

Ga naar de bovenkant