Dit is de geschreven versie van Stokpaardjes Podcast aflevering #4, voor degenen die niet graag luisteren maar gewoon willen lezen.
Ik heb het daarin een beetje over mijn missie en visie: Wat ik doe en waar ik voor sta. 

Wat ik doe? Jou begeleiden op een pad naar meer bezieling en geluk. En ja, dat zijn hele algemene en brede, vage termen, I know. En toch gebruik ik ze omdat het precies is wat het is!

Praktisch doe ik deze begeleiding door middel van het inzetten van paarden en coaching. Maar ook ondersteun ik met behulp van reiki, het leggen van kaarten, het gebruik van meditaties, visualisaties en intenties, en maak ik gebruik van de natuur. Lees meer op de pagina ‘hoe ik werk’.

Ik laat als coach vaste kaders los en doe wat op het moment goed voelt en in me opkomt. Intuïtief en afgestemd op jou en jouw situatie in het huidige moment. Ik neem je daarin mee, overleg altijd met jou en ik ben transparant in wat ik doe. We zijn gelijkwaardig als coach en ‘coachee’ en gaan samen op onderzoek uit. Ik ben om je aan te moedigen, ik ben je cheerleader, maar waar nodig ben ik ook streng of irritant 😉 Maar net hoe jij het opvat.

Mijn uitgangspunt en waarheid: Ik ben er om jou te helpen met het vinden van helderheid, inzichten, gevoelens en antwoorden in jezelf. Alles zit daar al en ik kan het niet voor jou verzinnen of voorkauwen. Mijn doel en taak is jou een liefdevolle spiegel voor te houden  en zonder oordeel observaties en vragen terug te geven. Mijn kracht ligt in woorden en alles wat daar tussen of achter zit en juist niet uitgesproken wordt of bewust is. De kracht van de paarden ligt natuurlijk juist bij het non-verbale, de energie, de gevoelens. En de congruentie, de overeenstemming die op het moment bestaat tussen hoofd en hart.

Op de pagina ‘over mij’ spreek ik van een ‘shortcut’ naar het vinden en behouden van geluk in jezelf. Hiermee bedoel ik niet dat ik jou in mijn coaching een stappenplan laat doorlopen, of een vastomlijnde methode hanteer met fases en kaders. Nee, hiermee bedoel ik eigenlijk dat die shortcut zit in het gebruik van paarden bij het coachen! Hierover later meer, maar voor nu kun je er meer over lezen op de pagina ‘hoe ik werk’.

Ik heb een tijd nagedacht over een extra aanbod zonder paarden, bijvoorbeeld dus die reiki, of wandelcoaching, kaarten leggen… Maar ik kom er niet omheen dat juist de paarden mijn core blijken te zijn, het meest waardevolle. En daarom kies ik ervoor ze centraal te stellen in mijn aanbod en bedrijf. Aan mij is het om zelf te leren mensen uit te leggen wat paarden kunnen betekenen en hoe.

Bottomline nu ik dit schrijf/opneem: Ik heb nog een beperkende overtuiging rondom het gebruik van paarden. Het is als je je omgeeft met mede paardencoaches veelgehoord dat het moeilijk en lastig is klanten te krijgen en paarden ‘aan de man’ te brengen. Mensen er warm voor te maken, vooral zij die niets met paarden hebben. En dan gaat het vervolgens vaak over hoe doe je dat dan wel? Moet je in je marketing uitingen echt puur sales achtig zijn en de problemen en pijnen van de klant benadrukken, de verlangens? Om dan vervolgens de oplossing te presenteren, te benadrukken wat dit allemaal wel niet gaat opleveren? En dan pas op het einde toevoegen: O ja, dat doen we trouwens met paarden…

Het is niet wat ik wil voor mezelf, maar wel waar ik in meegezogen werd, grotendeels onbewust. Voortkomend uit angst en tekort denken. Levert het klanten op? Komen mensen hier wel op af? You get the picture.

Ik wil dat mensen aanhaken op mijn verhaal en energie. En ik wil ondernemen en leven vanuit vertrouwen en authenticiteit. Loslaten wat me niet dient. En daarom ga ik – lekker eigenwijs misschien – juist wel vol op de paarden inzetten. En vol voor alles wat me op het moment goeddunkt in het algemeen trouwens.

Ik heb een diep weten en vertrouwen dat als ik puur en authentiek deel hoe ik over het werken met paarden denk en hoe ontzettend enthousiast ik erover ben, dat dát key is. Dat mensen daar op aanhaken. Op energie. Enthousiame. Vertrouwen en helder weten.

Deze hele realisatie zie ik als een hele fijne uitnodiging om te onderzoeken hoe ik het dan wel wil en wil overbrengen. Gewoon mijn proces delen in blog/podcast/posts is een start. Transparant zijn. Mezelf zijn en laten zien/horen is wat ik ontzettend belangrijk vind. Voorleven en belichamen wat ik ook uitdraag, laten zien hoe het kan en wat het oplevert.

Het lijkt me fantastisch als je erop aanhaakt of als het je inspireert of aanzet tot denken. Als afsluiter heb ik voor jou nog een aantal vragen die ik mezelf ook heb gesteld over dit onderwerp. Heel leuk als je je antwoorden wilt delen, maar dat staat je helemaal vrij natuurlijk.

  • Wie ben jij en wat wil jij?
  • Hoe doe je dat nu?
  • Hoe zou je dat eventueel anders willen?
  • Wat wil je uitdragen en wat kom je daarin tegen bij jezelf?